Информация за родители

Колко е дълго обучението и как се провеждат занятията ?

Общият курс на обучение е с дължина 2,5 – 3 години, разделен на 10 нива. 


Занятията се провеждат веднъж седмично по 2 урока, всеки с продължителност от 45 мин с 10 минути междучасие. 


За един месец се провеждат 8 урока = 4 посещения. 


Занятията в група KG (деца от 4 до 6 години) се провеждат 2 пъти през седмицата по 1 академичен час (45мин.) 


Занятията в групите KIDS и Junior ( деца в училищна възраст) – 1 път през седмицата по 2 академични часа ( 2х45 мин) с 10 минути междучасие.

Какво е това абакус и ментална аритметика?

Ментална аритметика –това е уникална система, когато я ползват, децата вярно решават на ум всякакви аритметически задачи по-бързо от калкулатор. 

При това у тях се развива внимание, концентрация, фотографска памет, наблюдателност, въображение, точност и бърза реакция. 

Именно тези навици играят важна роля за постигане на целите. Тези, които я владеят, без съмнение ще станат успешни и уважавани хора.


Абакус – това е древно сметало. Възрастта на абакуса е повече от 5000 години, и с всяка година неговата популярност расте, а това без съмнение е показател, че работата с абакуса действително е ефективна и води до високи резултати.

За разлика от калкулатора, с абакуса се смята наум и се работи с пръстите.


 Според списание Форбс – абакуса е едно от много важните изобретения в света, което е въздействало на човечеството!

С какво Менталната Аритметика се отличава от обикновената програма ?

За разлика от занятията в традиционното училище, където децата в един урок, например,в час по математика се задейства основно лявото полукълбо на мозъка, което е за логическо изчисляване, а на следващия урок, например рисуване, работи основно дясното полукълбо на мозъка, т.е. мисли творчески.


На уроците по Ментална Аритметика, едновременно се задействат двете полукъба на мозъка – децата си представят Абакус – задейства се дясното полукълбо на мозъка и извършва логически изчисления, включва се и лявото полукълбо на мозъка. 


По-малките деца привикват към този начин на мислене, т.е. при решаване на всякави жизнени въпроси те ще задействат синхронно двете полукъба на мозъка, това води до генериране на нови идеи и много ефективен изход от всяка ситуация в живота.

Възможно ли е детето за забрави получените навици след обучението?

Това е изключено. 

Получените навици не се загубват, придобитата гъвковост на мислене остава у детето за цял живот, така както по време на обучението, се използват всички канали на възприятие на информация, а с ежедневните тренировки през периода на обучение получените навици остават у детето, като естествени.

От какво зависи успеха при обучение с Ментална Аритметика?

Успехът от обучението зависи от трима: инструктора, дете  и родителя. 


Децата на 4-6 години, са във възраст, в която започват обучението по Ментална Аритметика, но те не са способни да контролират своя дневен режим. 

Основно това правят родителите, затова е нужно в началния етап от обучението на детето, ежедневно да се контролира изпълнението на домашните работи, на време да напомнят за тренировките, да помагат.


Успехът от обучението с Ментална Аритметика е гарантиран при условие, че ежедневно децата тренират по 10-15 минути в къщи.

Ще се увеличат ли резултатите на децата по математика в училище?

За разлика от занятията в традиционното училище, където в детето по време на един урок, например, математика се задейства лявото полукълбо на главния мозък, за логическо смятане, а на следващия урок, например, рисуване, работи дясното полукълбо на главния мозък, т.е. творческо мислене. 


На урок по ментална аритметика, едновременно се задействат и двете полукъба на главния мозък. 


Детето от малко привиква към този стил на мислене, т.е. за решаване на всякакви жизнени въпроси ще се задействат синхронно двете полукълба на главния мозък, това води към генериране на нови идеи и много ефективен изход във всяка жизнена ситуация.

На каква възраст трябва да започне занимаването с Ментална Аритметика?

Най-ефективно е да се започне обучение с 5-6 годишни.

Съгласно данни на учените, при децата на възраст от 5 до 16 години най-интензивно се развива главния мозък. 

В този период у децата се наблюдава така наречената пластичност на главная мозък, която подпомага растежа на мозъчни клетки и образуването на нервни връзки между тях.

Обучението на деца в по-голяма възраст е по-малко ефективно, мозъка става не толкова чувствителен към нова информация, както в детството.

Задължително ли детето трябва да завърши цялата програма?

Желателно е детето да премине целия курс на обучение по Ментална Аритметика, с всяко ниво аритметичните задачи се усложняват. 


Например, от първо до четвърто ниво децата се научават да събират и изваждат три и четиризначни числа на ум, в края на целия курс децата могат на ум да умножават, делят, намират корен квадратен на числа и изчисляват проценти.


Колкото повече децата тренират, толкова по-силно затвърждават основните навици, които развива Менталната Аритметика- концентрация, логика, фотографска памет, креативно мислене, въображение, увереност в себе си. 


Трябва да се изкара пълния курс на обучение, защото тези навици остават за цял живот. 


Например, ако вашето дете започне да се занимава на 6 годишна възраст, на 9 години той ще се отличава от връстниците и ще показва отлични резултати.

Може ли възрастни да усвоят този метод ?

Разбира се, възможно е, наистина, но на възрастния човек ще му е необходимо повече време за постигне резултата, който ще постигне дете.


Ако на дете за усвояване на нова информация са достатъчни 10-15 мин ежедневно, то за възрастен е нужен минимум един час ежедневно, скоростта за възприемане се променя с възрастта. Но ефект има.


Например, в някои страни в Европа този метод се използва за профилактика на болни от Алцхаймер и сенилна деменция.


Някои наричат менталната аритметика фитнес за главния мозък.

Как ще настигне групата, ако детето пропусне занятия ?

В такъв случай инструкторът ще назначи допълнителен урок в удобно за вас време. 


Един допълнителен урок от всяко ниво е безплатен. 


Ако в едно ниво детето пропусне повече от един урок,то родителите трябва да заплатят допълнително 10 лв, за да се заплати на инструктора за допълнителния урок, който той ще проведе с вашето дете.

Ще получи ли детето сертификат след всяко ниво ?

Да, след всяко ниво на вашето дете, след успешно проведен изпит и покриване на нормативите, се връчва Сертификат.


Така също по време на обучението детето събира усмивки и за определен брой, които е събрало, получава подарък. 


По този начин у децата се развива мотивация към обучението и чувство за здравословна конкуренция.

Възможно ли е родителите да присъстват на уроците?

Да, възможно е. 

На първите два урока на нивото за KG, KIDS родиделите се допускат на занятията, за да може по-късно те правилно да помагат на децата за изпълнение на домашните работи, децата в тази възраст се нуждаят от помощта на родителите.

Нашите Цени

Вие може да изберете ниво за вашето дете

KIDS

100

лв / 4 седмици

Отстъпки: за сираци - 50%, за второ дете от едно семейство - 20%, за трето дете от едно семейство - 50%

KG

100

лв / 4 седмици

Отстъпки: за сираци - 50%, за второ дете от едно семейство - 20%, за трето дете от едно семейство - 50%JUNIOR

100

лв / 4 седмици

Отстъпки: за сираци - 50%, за второ дете от едно семейство - 20%, за трето дете от едно семейство - 50%Отзиви на родители